Amita Bhose


Amita Bhose

"Am fost acuzata pentru ca am iubit România. Îmi recunosc "vina". De dragul culturii române, cu dorinta de a întemeia o scoala serioasa de indianistica, m-am stabilit aici.

Daca am vrut sa împart soarta poporului român, am suferit de frig, foame si frica - acea teama care aproape ca ne-a paralizat mintile - alaturi de el. Nu m-am gândit sa plec de aici, nici sa trâmbitez la posturile straine de radio.

Scriam cu mâna în manusa, umblam dupa lumânari pentru serile fara curent, asa cum faceau multi. N-am învatat, însa, sa patinez pe strazile Capitalei, pentru ca în fiecare zi studentii ma luau de mâna, ma duceau la Universitate - la cursuri sau la examene - si ma aduceau acasa.

Uitându-ma la acele fiinte înfometate, înfrigurate, deprimate moral, uneori mi se parea ca vorbesc unor statui, într-o galerie de arta. Când le ascultam lectiile, vedeam cum le-au înghetat buzele, în "temperatura camerei". Totusi, lumina privirii lor mi-a dat puterea sa rezist".

Amita Bhose, 1992

N.R. Pentru opera Amitei Bhose consultaţi site-ul EDITURII CUNUNI DE STELE

edituracununidestele.ro

contact: office@edituracununidestele.ro

 
Red Bottom Shoes Christian Louboutin Outlet Replica Christian Louboutin Louboutin Shoes Christian Louboutin Sale Cheap Christian Louboutin Louis Vuitton Outlet
beat by dre monster beat by dre headphones beats by dre buy online